Makalua Beach



Gårdagen rundades av med lite uppståndelse när Elisabeth upptäckte att vårt badrum var föremål för en myrinvasion. Receptionen stänger för dagen klockan 22:00, klockan var 22:15. Återstår att ringa vaktbolaget som står angivet som kontakt utanför kontorstid. En kort stund senare dyker en uniformerad man i övre femtioårs åldern upp utrustad med något anti-myrmedel. Tog livet av merparten så vi kunde sova utan att bekymra oss om att vakna i en myrstack.

Vaknade vid halvåtta tiden (blir lite senare för var dag och är nog snart helt tidsomställda). Ännu en dag i lathetens tecken. Elisabeth hade surfat fram lite information om vart vi kunde hitta bra mål för snorkling och chans att stöta på havssköldpaddor. Efter sedvanlig frukost på bagels och frukt var vi iväg vid tiotiden med sikte på Makalua Beach. En lite avsides strand i förlängningen av platsen där vägen längs den sydöstra delen av ön slutar.

Inget super-väder idag...eller med svenska mått var det riktigt kanon-väder men med Hawaii-mått drog en växlande molnighet ned betyget en del. Som tur är blir det inte kallt när solen går i moln och har även fördel att vi kunde tillbringa en längre tid vid stranden. Varvade med att läsa och snorkla. Fantastiska rev endast hundra meter ifrån stranden. Ganska mycket sjöborrar (taggiga levande brunsvarta bollar) så det gällde att akta fossingarna.

Hade hållit på och beundrat marinlivet i kanske en kvart när jag av någon anledning bestämde mig för att göra en snabb 18+ graders vändning och hamnar nästan nos mot nos med den största sköldpaddan vi hittills sett. Gissar att den var cirka en och en halv meter mellan nos och svansknopp och seglade förbi en meter under mig. Följa den med blicken och låg där i några minuter innan jag bestämde mig för att vända tillbaka åt det håll jag varit på väg när vi stötte ihop och stirrar plötsligt en hälften så stort exemplar i ansiktet en armslängd ifrån mig. Helt otroligt. Kunde sedan följa dem båda under en kvart medan de simmade runt och betade (eller vad det nu det heter när havssköldpaddor äter grönsaker som växer på revet).



En annan häftig upplevelse är när man simmar och tittar på allt som händer på revet och plötsligt upptäcker att man är omgiven av följeslagare i form av ett stort stim gul-vit-svart randiga cirka 10 cm långa firrar (nej, inte abborrar). Hade även turen att få se en halvmeter stor bläckfisk som retades av en lika stor fisk. Gjorde sitt bästa att fly undan och kamouflera sig.



Tiden går fort när man har roligt. Vid femtiden packade vi ihop oss för att dra oss hemåt. Tog den lite långsammare kust vägen tillbaka till Lahaina (eller i vilket fall halvvägs till den avsmalnade delen där öns västra del möter den östra. Stannade på vägen för att stilla hungern med lite Kona-kaffe och kaffekaka (ungefär som mjuk pepparkaka).



Kom hem och upptäckte att resterna efter myrkriget igår kväll fortfarande inte var bortstädat (myrlik över allt i badrummet) trots att vakten lovat att lämna meddelande till städpersonalen. Har ringt och fått löfte om en ordentlig städning i morgon bitti (ingen lust att få hit en städarmé mitt i duschbestyren innan vi tänkte ta en sväng ned till Lahainas hamn som kvällsutflykt (och för att stoppa i oss en hamburgare eller något).

Kommentarer
Postat av: Henke

Vilket paradis ni är i..... åååhhh

2009-10-27 @ 11:40:05
URL: http://hedvig.bloggspace.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0