Inte en bastkjol så långt ögat når

 

Då var det onsdag, dagarna flyger förbi. Idag var det dax för ett nytt försök att nå norra sidan av ön. Vet ni, det lyckades!!!

Vi kom iväg som vi hade planerat, alltså tidigt för att verkligen ha dagen på oss. Vi var på väg redan halv 8. Käkade frukost på McDonald's, också enligt planen och fortsatte sedan på rätt väg.

 

Andra stoppet var på Dole Ananasplantage. Det var intressant och gott. Vi fick lära oss hur man odlade ananas och att alla frukterna plockades för hand och transporterades sedan till konservfabriken som ligger nere i hamnen i Honolulu där de skivas eller krossas för att sedan hamna i själva konservburken.

 

 

Fälten runt om var verkligen otroligt stora. Där odlades massor av ananas och även mango, bananer, kaffe och nötter. Vi handlade lite färsk ananas och även var sin ananas-smothie. Det var smaskens kan jag lova.

 

Vi for vidare ut mot den norra kusten. Den är känd för sina höga vågor som gör det perfekt för surfare. Vi stannade till på ett ställe för att kika lite och där i vattnet simmade 5 st vattensköldpaddor. Det var fantastiskt roligt att se. En av dem låg uppe på stranden och solade. Den var jättestor och alla turister fotade vilt.

 

 

Vi stannade på ytterligare ett ställe för att bada lite. Vågorna var väl närmare 5 meter höga (kan vissa dagar nå över 10 meter) och det var mycket surfare att titta på. Anders badade men jag vågade inte. Det verkade helt livsfarligt och Anders erkännde att det faktiskt var liiite läskigt. Det är mycket vatten i de där vågorna.

 

 

Fortsatte utmed kusten och hittade ett ställe att fika på. Idag blev det äppelpaj för Anders och själv käkade jag en bit cheese cake.

 

Det var det hela för idag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0