Efter Oahu kommer Maui

...i vilket fall i vårt fall.

 

 

I går var vi på resande fot och sedan för trötta [slöa] för att göra något inlägg. Efter frukost lämnade vi tillbaka bilen och bokade hämtning med skyttelbussen till flygplatsen. Hade ett tag tänkt ta den till flygplatsen men beslutade till sist att vi skulle få problem med att få med oss allt bagage i en sedan inte större än en Volkswagen Golf.

 

 

Vi var ute vid flygplatsen redan kvart i tolv. Planet gick punktligt på utsatt tid halv två. En snabb flygning i en Saab 340-liknande historia på runt 35 minuter. Tjugo minuter. Mindre än en halvtimme senare hade vi packat in våra grejor och oss själva i en Ford från Hertz och var på väg mot Lahaina knappt  40 kilometer från Kahului, Mauis största stad. Nu är ju vare sig Maui eller Kahului några befolkningscentran med cirka 120.000 invånare på ön varav, drygt 20.000 har adress i Kahului.

 

Lahaina (cirka 10.000 invånare) är en gammal fiskeläge för valfångst. Faktum är att Lahaina betraktades som något av centrum för den globala valfångstindustrin som pågick under 1800-talet. Nu för tiden hittar man inga valfångstfartyg utan enbart fritidsbåtar i Lahainas hamn. Vi bor i ett lägenhetshotell några kvarter från det centrala hamnområdet.

 

 

Efter att ha handlat lite frukost och mellanmål att stoppa i kylen (Bagels, Philadelphia-ost, Kalkonskinka, Jordgubbssylt (till bageln), snabb-kaffe, Ananas, Bananer, Mango, Papaya, Planters torrostade jordnötter, Cashew-nötter, Blodgrapejuice och sist men inte minst...glass) gav vi oss ned till hamnområdet för att göra det alla andra turister gör framåt kvällen, promenerar längs hamnpromenaden, kikar i butiker och till sist väljer någon restaurang för att mätta magen.

 

Lahaina lär ha ett fyrtiotal butiker som är specialiserade på kostföremål, smycken, trähantverk, tavlor och annat. En del "skräp" (smaken är som baken) men en hel del av hög klass...och priser därefter (fat av Kona-trä [lokal hårdvirkesart] med inlägg av musselskal för 6000:-). Beskådade USAs största Banyan-träd som breder ut sig över 10.000 kvadrat meter. Ett märkligt träd som utvecklar luftrötter som skjuter ut som stöttor från dess grenar och efter hand tar form som nya stammar. Ser alltså ut som ett nätverk av träd som delar på grenarna med en mamma-stam i mitten, tjockast av dem alla.

 

Idag har vi bara latat oss (igen). Vi började med att käka frukost och sedan begav vi oss till stranden där vi nu var vågade nog att inte använda någon solskyddskräm, varför vi nu båda är ganska röda och har inhandlat lite dundermedel från Maui som skulle läka solsveda omedelbart enligt förpackningen. Hoppas det funkar (100% aloe).

 

Snorklingsutrustningen funkade här på Maui också. Vi var inte på ett sådant perfekt ställe som Hanauma Bay där vi snorklade på Oahu men det fanns en hel del fiskar här också. Hittar säkert bra ställen här också. Det finns ett spännande ställe har vi sett i broschyrerna men det kräver båt. Det är en vulkankrater en bit ut i vattnet där bara övre delen av kanterna sticker upp. Säkert helt perfekt för snorkling.

 

Vi fikade förstås ;) på ett ställe innan vi åkte hem och nu är det dax att sticka iväg för att kika på solnedgången om vi hinner. Den går ju ner så himla tidigt, redan vid sextiden, så vi kommer nog inte hinna.



Kommentarer
Postat av: Ingeborg

Måste bara påpeka att det är en sjukt fin väska mamma har :D

2009-10-31 @ 01:41:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0