Dagen före dagen D

 

Sista hela dagen på Maui, hur utnyttjar man den maximalt? I vårt fall blev svaret mera snorkling. Vi åkte norr ut igen för att testa korallreven i ytterligare vik, Makuleia Bay (Makuleia bukten). Tyvärr gjorde inte Stilla Havet inte direkt skäl för namnet idag. Det gungade ganska bra så jag fick nog efter första omgången. Vatten i snorkeln och nära att bli uppspolad på några klippor gjorde att det inte kändes så viktigt att sticka ut en omgång till.

 

Anders däremot är ju den tuffa av oss så han tog en omgång till. Precis när han hade kommit in efter sin andra tur blev han tillfrågad av ett äldre par om var det var bäst att snorkla i viken. De var på väg i men just när de skulle i så kom några jättevågor och slog omkull mannen och slet cyklopet och snorkeln ur händerna på kvinnan. Det gick bra förstås men cyklopet och snorkeln återfanns inte trots att Anders hjälpte till att leta efter det. Så kan det gå...

 

Efter en glass på Dairy Queen (mejeridrottningen) och en kaffe från Starbucks tyckte jag det var det dags att köpa en Hawaii-klänning. Hög tid eller hur?? Man vill ju vara snygg!!

 

 

Efter ett besök i närmaste matbutik för att köpa lite dryck bar det av hemåt för att duscha och ta på nya klänningen innan det var dags för en sista kvällstur i Lahaina centrum. Ikväll skulle vi testa en restaurang vi blev rekommenderade när vi kom av hotellet vi bor på...eller snarare fick en rabattkupong $25 vi inte utnyttjat. Egentligen ett så kallat Steakhouse, dvs en restaurang som specialiserar sig på stora biffar. Inget vi kände oss särskilt lockade av  utan beställde i Catch of the Day (dagens fångst) och blev serverade svärdfisk på en bädd av grön sparris och sås av majssmör och någon slags vinägrett. Troligtvis en av de smakligaste måltider jag ätit (Anders placerade den bland topp 10 för sin del). Precis lagom grillad för att vara färdig men fortfarande saftig.

 

 

Nu är vi då tillbaka på hotellrummet och det är dags att packa hur gärna vi försökt att ignorerade den saken. Vi har ambition att försöka komma iväg tidigt i morgon. Eventuellt blir det en snabb tur till centrum för att se om vi kan få kontakt med den sandalmakaren vi sedan vi hittade hans butik har försökt att bevaka när den skulle kunna vara öppen (öppettider är inte annonserade i butiken skylt eller dörr). Därefter kör vi upp til Kahului för att se över öns "huvudstad" innan vi lömnar tillbaka bilen vid tvåtiden för att flyga tillbaka till Oahu.

 

Planet ska landa på Oahu 15:30 efter vilket vi har åtta timmar till flighten tillbaka till San Francisco avgår. Tanken är att vi tar vår dygnssömn på planet och är utvilade för en lördag vars första del är vikt för shopping. Sedan är tanken att vi hämtar ut en hyrbil för att tillbringa söndagen på landet norr om San Francisco. På måndag eftermiddag...eller snarare kväll bär det av mot kallare nejder igen...brrrrr.

 


Kommentarer
Postat av: Henke

ÅÅååh, va mysigt ni har haft det... tycker synd om er som måste åka hem till kylan ingen... faktiskt!



Res försiktigt och shoppa fina, roliga, onödiga och nödvändiga prylar.



Kramar på er

2009-10-30 @ 12:25:14
URL: http://hedvig.bloggspace.se
Postat av: Ingeborg

Åh gillar din klänning skarpt!! Fasen chokladiga ni är då!! Jag va hemma förut, inget inbrott men jag höll på att bli nerbrottad av Gösta som stod i dörren och stirra på mig när jag och mormor hoppa ur Orvar. Han va på sin vakt vill jag lova. :D Han är bra!!

Har vart hos mormor och morfar en sväng idag och morfar blev så till sig av min bil att han tog kort på den :D haha

Snart kommer ni hem igen :D Yey då kan jag ringa till dig som vanligt när nått går mig emot!! Jaa om telefonen funkar som folk igen när ni kommit hem :D ja inte eran utan våran :P haha

Saknar er!

Pussigull

2009-10-31 @ 01:36:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0