Sista valsen

Då var det dags för den sista hela dagen före det i morgon är dags att inleda återresan till snö, kyla och mörker. Söndagen i San Francisco har det varit på bästa väderhumör med cirka 25 grader och solsken utan ett moln i sikte. TV-vädret rapporterade att den välkända dimman i området kring San Francisco bukten lättade redan kl 9 på morgonen vilket är ovanligt tidigt för årstiden.



Var ute skapligt tidigt idag. USA har förresten nu även de gått över till vintertid. Tog en frukost på samma ställe som i går och fortsatte sedan med lite flanerande med omväxlande shopping efterhand som butikerna öppnade portarna (vissa 10 andra 11). Hedvigs, Ingeborgs och Johns beställningar är förstås viktigast och någon har ju just fyllt år som säkert förväntar sej en fin present eller två.



Efter shoppingen tog vi en sista tur till Guitar Center på vägen ut ur stan. Passade även på att vandra runt i Pacific Heights, en lika dyr som mysig stadsdel (skulle inte tveka en millisekund på ett erbjudande att bo där inte).





När vi kände oss färdiga bar det iväg i riktning norrut via Golden Gate-bron och sen vidare genom Marin county (komun), där bland andra namnkunniga person Sean Penn har sin brevlåda, på en väg som passerar ett fantastiskt naturskönt landskap med böljande gräsbevuxna kullar med dungar av bl.a. eucalyptusträd, ekar och cypresser med sikte pål Santa Rosa nära 10 mil från San Francisco.

Santa Rosa, en hyggligt stor stad (cirka 160,000 invånare) med en typisk Kalifornisk småstadskaraktär. Väldigt utbredd med få hus över tre våningar och ett litet film-pitoreskt centrum man gärna glömmer sig kvar i en lite längre stund. Vi gjorde vårt bästa att inte åka därifrån.

Vid det här laget var vi rejält fikasugna (varken mat eller dryck sedan frukosten) så flanerandet som inleddes efter att ha parkerat undan bilen fokuserade på att hitta något trevligt kaffé. Tog inte särskilt länge förrän vi hade beställt kaffe med en varsin bit blandbärs-paj. Var så trevlig stämning att vi blev kvar en rejäl stund innan vi strosade vidare.



Tanken var att vi skulle ta en "snabb" tur runt centrum och därefter köra ut till kusten för att åka tillbaka mot San Francisco kustvägen (California Highway 1)...kanske hitta något nytt fik på vägen :). Blev inte så, under rundvandringen snubblade vi över en ny (för oss) shopping mall där Elisabeth nog var tvungen att se om hon inte kunde hitta det där schampot hon planerat att men inte ännu köpa. Blev inte kvar så länge men efter en snabb (faktiskt snabb) tur i den lokala Barnes & Noble (kedja av bokaffärer som återfinns i var och varannan stad och samhälle i USA) så började det mörkna så smått. Hade felbedömt tiden lite.



Tanken hade varit att vi skulle hinna ut till kusten och tillbaka med lite marginal innan det blev svart ute men eftersom USA bytt till vintertid under föregående natt så började det mörkna redan klockan kvart över sex istället för sju som vi tänkt det. Blev att ta samma väg tillbaka som vi kom. Men allt ser ju annorlunda ut i motsatt riktning motorvägen går ju som sagt genom ett område det inte precis gör ont i ögonen att titta på. Såg t.o.m. lite hjortar vid sidan av vägen (väldigt nära, så vi var glada att vi inte landade någon av dem på motorhuven).

Tillbaka i stan vid halv åtta och hade en halvtimmer senare parkerat bilen efter lite sista "bil-sightseeing" runt "downtown S.F.", inklusive Fisherman´s Wharf, stans största turistfälla längs hamngatan (Marina Boulevard) med utsikt mot Alcatraz Snabbt upp på hotellrummet för att dumpa degens shoppingbyte (inte så mycket som det kanske låter på alla referenser till vårt shoppande) och ut för att jaga upp lite annan mat än fika den här gången. Var lite lata (säg när vi inte är det). Mitt emot hotellet ligger en California Pizza Kitchen, som Elisabeth är väldigt förtjust i...Anders rynkar inte direkt på näsan åt dem han heller.

Njöt i det längsta av en varsin Pizza och ett glas vin innan vi med tunga steg återvände till vårt hotellrum för att blogga och gå och lägga oss så sent som möjligt (Får ju sova på planet i morgon).

Har planerat att stiga upp med tuppen i morgon för att ta en snabb frukost följt av en sista stadsvandring innan det till sist bär iväg ut till flygplatsen framåt ett-tiden. Flighten går 15:25 och med tanke på att det är utrikesflygning med den sega och tidskrävande säkerhetskontroll det innebär så är det bästa att vara där i god tid.

Det sista för den här resan. Hoppas vår resejournal varit någon till nöje. Vi ses!

Anders / Elisabeth

Kommentarer
Postat av: Henke

Åk försiktigt och hoppas ni kan sova på planet lite



Kramar!

2009-11-02 @ 09:26:34
URL: http://hedvig.bloggspace.se
Postat av: Ingeborg

Fasen Santa Rosa är ju farmorns hemma trackter ;) där har jag spenderat den del tid med. Usch de har knutit sg i magen, fick en sån där sentimentalkväll igår och kände att det kanske var dags för mig att ta en tripp tillbaka och hälsa på alla igen! Usch satt och kolla på alla gamla kort och brev och sånt från den tiden. Blev nästan lite gråtmild...hoppas som syrran att ni kan sova på planet och att ni har en bra flygning hem utan problem.

Kramar

2009-11-02 @ 11:56:19

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0